Het productaanbod van Avène

Het is enorm belangrijk om de huid goed te beschermen, aangezien de huid ons op zijn beurt beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Hagel, vrieskou, stortbuien, hittegolven… De huid moet alles aankunnen. Daarom is het essentieel de huid niet te verwaarlozen en haar op een juiste manier te ondersteunen zodanig dat zij ons kan blijven beschermen. Die noodzakelijke verzorging kan bijvoorbeeld gebeuren aan de hand van de producten van Avène. Sinds 1874 staat Avène immers bekend voor zijn helende, verzachtende krachten die de huid opnieuw doet stralen. Dat komt omdat Avène in al zijn producten thermaal bronwater gebruikt, wat afkomstig is van een rivier in de Orb vallei in Frankrijk. Avène heeft meer dan honderden medewerkers in dienst om de kwaliteit en zuiverheid van het thermaal water te garanderen. Dat water heeft immers genezende eigenschappen, werkt verzachtend en kan ook perfect gebruikt worden bij een zeer gevoelige huid die makkelijk geïrriteerd raakt. Hoewel elk verzorgingsproduct van Avène actieve bestanddelen bevat van het thermaal water, zijn er verscheidene gamma’s ontwikkeld die elk geschikt zijn voor verschillende huidtypes.

Zo heeft Avène als eerste een gamma, Cold Cream, dat geschikt is voor een droge huid. Door de huid opnieuw te hydrateren, maar ook niet te vettig te maken, wordt het ongemakkelijke gevoel van een droge huid verholpen. In geval van een gedehydrateerde huid biedt het Hydrance gamma de oplossing voor een optimale hydratatie en verlichting van de huid. Heb je eerder last van een (over)gevoelige of allergische huid? Dan kan je opteren voor de reeksen van Tolérance Extrême of Peaux Intolérantes. Deze producten verlossen de huid immers van irritatie en hebben een kleine kans op allergische reacties, aangezien de producten geen bewaarmiddelen of parfums bevatten. Is je huid echter al flink geïrriteerd en beschadigd? Dan vormt de Cicalfate serie de beste oplossing. Deze is immers geschikt bij bijvoorbeeld gebarsten lippen, huidirritaties, babybilletjes… Omdat de producten geen alcohol of parfum bevatten, kunnen ze gebruikt worden bij verschillende huidproblemen.

Avène biedt dus uitgebreide mogelijkheden om je lichaam en gelaat de verzorging te geven die zij nodig heeft. Verder zijn er ook nog make-up producten beschikbaar voor vrouwen die graag hun huidtint corrigeren en perfectioneren. Klinkt dat als iets waar jij in geïnteresseerd bent? Neem dan zeker een kijkje in het Avène Couvrance make-up gamma dat je alles biedt om je stralend en zelfzeker te voelen. Daarnaast kan Avène je ook beschermen tegen de zon aan de hand van zijn Avène Sun reeks. Ten slotte kunnen ook mannen genieten van verzorgingsproducten voor irritaties na het scheren, met het Avène Homme gamma. Voor ieder wat wils dus!

Avene is beschikbaar in elke apotheek.