Avène

Ontdek het helende, verzachtende thermaal water van Avène

Avène, een van ’s werelds topmerken voor verzorgingsproducten, dankt zijn naam aan een klein rustig dorpje gelegen in de Orb Vallei in het Franse natuurgebied van Haut-Languedoc. De geschiedenis van Avène gaat als volgt: in de 18e eeuw stapte een gewond paard in de Orb rivier in het zuiden van Frankrijk. Na een paar rondjes zwemmen, kwam het paard uit het water en was het genezen. Op die manier ontstond het verzachtende, niet-irriterende thermaal water dat Avène in al zijn verzorgingsproducten gebruikt. Zo werd de genezingskracht van het water ontdekt. Meer dan een eeuw later ontdekte ook Amerika de helende eigenschappen van Avène’s thermaal bronwater. Dat water werd toen immers gebruikt voor het verzorgen van patiënten met brandwonden na een hevige brand in Chicago. Sindsdien werd de waterbron bestempeld als zijnde van algemeen belang. Met producten verkrijgbaar in ongeveer 100 landen is Avène sinds 2007 een van de internationale marktleiders. Wereldwijd raken steeds meer consumenten vertrouwd met Avène: van Europa tot de Verenigde Staten, Japan en China.

Avène is gelegen in het natuurpark van Haut-Languedoc in Frankrijk. Daar zijn de natuurlijke habitat, biodiversiteit en ecosystemen immers uitzonderlijk onaangeroerd en zuiver. Om te kunnen uitgroeien tot het merk dat Avène vandaag de dag is, zijn er binnen het natuurgebied verschillende faciliteiten die behoren tot Eau Thermale Avène. Zo bestaat er ten eerste de productiefaciliteit, waarin logischerwijs alle producten van Avène gemaakt worden. Dit werd gebouwd vlak bij de bron van het thermaal water, zodanig dat het water rechtstreeks in verbinding staat met de productiefaciliteit. Om de productie van het Avène-gamma mogelijk te maken en om de kwaliteit van het merk te bewaken, zijn er meer dan honderden medewerkers aanwezig in de faciliteit. Verder is er ook een steriele omgeving aanwezig, waarin de producten uit de reeks Tolérance Extrême vervaardigd worden. Die volledige sterilisatie zorgt ervoor dat zelfs de meest intolerante huid de producten uit het gamma kan verdragen. De formule die daar mee gepaard gaat is uniek in de wereld.

Naast de productiefaciliteit is er ook nog een hydrotherapie center aanwezig op het domein. Dat beschikt over moderne medische apparatuur en behandelt mensen die lijden aan huidaandoeningen. Om die aandoeningen beter te kunnen begrijpen, en ze zo effectiever te kunnen behandelen, ontwikkelde het Center informatieve programma’s. Op die manier wordt iedereen die hier terecht komt behandeld naargelang zijn individuele behoefte.

Tot slot beschikt Avène over een water onderzoekscentrum dat de kwaliteit en zuiverheid van het thermaal bronwater controleert. Het onderzoekscentrum werkt ook nauw samen met andere water experts om op die manier meer kennis op te doen over de eigenschappen van het thermaal bronwater dat de producten van Avène typeert. Zo verzacht Avènes thermaal bronwater de huid op een natuurlijke manier en irriteert niet. De rijke verzorgingsproducten kunnen dan ook perfect gebruikt worden voor mensen met een gevoelige huid. Avene is beschikbaar in iedere online apotheek.